3 ting der skal være styr på til en konfirmation

3 ting der skal være styr på til en konfirmation

25. maj 2019 Slået fra Af Redaktion

Skal dit barn konfirmeres lige om lidt, så er det vigtigt, at du har styr på det hele. Det er en uforglemmelig dag i dit barns liv, og derfor skal det hele helst være op til standard. Det betyder selvfølgelig ikke, at du behøves spendere hele formuen på konfirmationen, men blot at du lægger tid i forberedelserne og gør dig umage. Det er i sidste ende det, som betyder mest for din konfirmand.

Det kan dog være svært at holde en vellykket konfirmation, hvis du ikke har prøvet det før. Derfor er det en rigtig god idé at begynde planlægningen tidligt, så du kan få et bedre overblik over, hvad der skal ordnes. Det gør bestemt heller ikke noget at hente lidt hjælp og inspiration ude fra, og derfor er der her 3 ting, som du skal huske at have styr på til konfirmationen.

1.      Maden

Noget af det vigtigste til en konfirmation er selvfølgelig, at der bliver serveret lækker mad i rigelige mængder. Det kan dog være meget stressende, hvis du selv skal stå for madlavningen, og derfor er det oplagt at bestille catering. Du kan finde catering til alle formål, hvilket betyder, at der helt sikkert er noget, som er tilpasset konfirmationer. Du kan også vælge selv at sammensætte en menu, som du vil have bestilt, hvilket måske er en fordel, hvis du vil være sikker på, at der er noget konfirmanden kan lide. Det er altså enormt vigtigt at have styr på maden og måske hente en hjælpende hånd, så du ikke skal bruge hele dagen på at stå i køkkenet, mens de andre fester.

2.      Underholdningen

Det er helt essentielt med noget underholdning til en konfirmation. Hvad end det er de klassiske sange og taler eller du vil finde på noget anderledes, så er det i hvert fald ikke noget, der må glemmes. Det er derfor vigtigt, at du selv sørger for at stå for noget underholdning eller i hvert fald uddeler opgaven til nogle andre i familien. Der skal være styr på, hvem der laver underholdning, så du ikke risikerer, at det bliver glemt eller ikke gjort, fordi der var forvirring omkring, hvem der skal gøre hvad.

3.      Talen

Din tale som forælder er selvfølgelig et af de vigtigste punkter i løbet af aftenen. En personlig tale til konfirmanden betyder rigtig meget, og det er derfor noget, du bør bruge en del tid på. Det er vigtigt, at du laver en tale, som betyder noget, så du kan vise dit barn, hvor meget du holder af dem og, hvor stolt du er over, at de er ved at blive voksne. Du har rig mulighed for at åbne dit hjerte i en tale, og derfor bør du udnytte muligheden for at gøre netop dette. En god tale fra dig er nemlig noget, som dit barn vil huske resten af livet. Det vigtigste er derfor først og fremmest, at det er en tale, som betyder noget for dig og dit barn.