De bedste luft til vand varmepumper

De bedste luft til vand varmepumper

7. februar 2020 Slået fra Af Redaktion

Går du og overvejer at skrotte det gamle oliefyr eller skal du bygge nyt hus, så er en luft til vand varmepumpe et godt bud på en effektiv opvarmningskilde til et vandbåret opvarmningssystem. En luft til vand varmepumpe kan producere varme til gulvvarme, radiatorer og brugsvand. Har du allerede en varmtvandsbeholder kan du nøjes med en såkaldt Hydrobox, der kan kobles sammen med varmtvandsbeholderen. Den fungerer på præcis samme måde og har samme effekt, men din investering bliver væsentlig mindre.

Blandt de mest populære leverandører af luft til vand varmepumper finder du velkendte brands som Panasonic og Mitsubishi. Deres pumper har hver især unikke funktioner, så hvilket mærke, der er bedst afhænger i høj grad af præferencer og behov. Det er generelt en god idé at gå efter et velkendt mærke, som står for god kvalitet. Begge producenter tilbyder også op til 5 års garanti på deres luft til vand varmepumper.
Tjek også Energistyrelsens Varmepumpeliste. Alle luft til vand varmepumper på denne liste er testet på et uafhængigt laboratorium og overholder alle de gældende lovkrav.

Det er særligt tre faktorer, som du kan sammenligne pumperne ud fra. Det er SCOP-værdi (angiver pumpens effektivitet), støjniveau og energimærkning.

SCOP værdi er et mål for hver meget varme, du får pr. kWh strøm varmepumpen bruger. Det er afgørende for pumpens effektivitet, at den er dimensioneret rigtig i forhold til husets størrelse. Hvis du køber en luft til vand varmepumpe, som er for lille, vil den køre på maksimal ydelse og det koster ekstra.
Derudover skal der tages højde for alderen på huset. Et ældre hus med gamle rør og dårlig isolering vil være væsentlig dyre at opvarme med en luft til vand varmepumpe.

Det kan klart anbefales at søge hjælp ved fagfolk. Langt de fleste forhandlere af luft til vand varmepumper tilbyder kundebesøg. Når huset er beset er det muligt at give en bedre vurdering og anbefalinger i forhold til placering og størrelse på pumpen.