Undgå sygdomme i hverdagen

3. juni 2019 Slået fra Af Redaktion

Et næsebor mere dryppende end Niagara Falls, en hals mere tør end Sahara og en pande varmere end solens overflade. Det er irriterende at være syg, og du vil sikkert gøre alt for at undgå det. Bare en lille sygdom kan ødelægge hele vores hverdag. Måske kan du ikke tage på arbejde, du er konstant i dårligt humør, og din livskvalitet bliver midlertidig nedsat. Der er ingen gode bivirkninger. Derfor gælder det om at undgå selv den lille sygdom som pesten. Det er dog ikke kun timers tilværelse udenfor i minusgrader om vinteren, der gør os syge. Det kan også ske på langt mere diskrete og usynlige måder.

Det kan du gøre for at undgå sygdommen

Heldigvis er der mange tiltag i hverdagen, du kan tage, for at minimere risikoen for en potentiel sygdom. I mange aspekter af hverdagen kan sygdommen usynligt liste ind på dig, uden du rigtigt opdager det. Sygdommen tager gradvist fat i dig, så du ikke opdager dens tilstedeværelse. Det gælder om at ødelægge sygdommens reder, hvor den ligger på skjul, hvilket b.la. kan gøres således:

  • Sygdommens tilstedeværelse i dine vægge kan udraderes ved efterisolering af din bolig. Efterisolering gør, at der ikke længere kan slippe små, kolde vinde ind. Boligen holder bedre på varmen, og du holder bedre på din raskhed.

  • En anden positivitet ved efterisolering er mindskelsen af risikoen for skimmelsvamp, hvilket kan føre til mere seriøse sygdomme.

  • Et yderst effektiv råd er at vaske hænder. Det har du sikkert hørt før, og det er der en grund til. Vi rører konstant ved bakterieinficerede overflader og vand og sæbe kan fjerne disse bakterier.

  • Hvis du mærker et optræk til sygdom, så tag dine forbehold. Gå i lidt varmere tøj og bliv hjemme, hvis du kan mærke sygdommen tage fat. Dermed kan du undgå, at det udvikler sig til en regulær sygdom.