fredag, november 22, 2019
Sådan virker e-cigaretter

E-cigaretter er efterhånden blevet danskernes foretrukne metode, når det gælder rygestop.

Mange undersøgelser viser, at der kan være en stor helbredsmæssig fordel i at skifte til denne sundere måde at få nikotin på. Samtidig får man med e-cigaretter stadig følelsen af at ryge, hvilket kan være alt afgørende for et vedvarende rygestop.

Men hvordan fungerer de elektroniske cigaretter egentlig? Bliv her klogere på den alternative måde at ryge på.

 

Fra indhalering til dampskyer

En e-cigaret består af et batteri og en væskebeholder. I væskebeholderen er en coil, der som regel består af noget absorberende vat. E-cigaretten aktiveres ved enten at indhalere eller trykke på en knap – dette afhængig af modellen. Når man indhalerer, opvarmer coilen e-væsken, og der skabes en damp, der til sidst pustes ud i dampskyer.

Udover at være med til at skabe dampskyer, er e-væsken også den væske, der indeholder smag og nikotin. Både smag og mængden af nikotin er op til den enkelte bruger af bestemme.

Batteriet kan som regel holde en hel dag og er fuldt opladt igen efter 2-3 timer. Coilen skal skiftes i ny og næ. Når der ikke kommer mere damp ud af e-cigaretten, eller hvis smagen bliver brændt, er dette typiske tegn på, at det er tid til at skifte colien. Det er vigtigt, at man ikke ryger videre på e-cigaretten, når colien skal skiftes, da dette vil kunne ødelægge den elektroniske cigaret. Også e-væsken kan løbe tør, men her kan man igennem glasses på væskebeholderen se, hvor meget der er tilbage.

 

Et billigere alternativ

Selvom det kan virke avanceret og som om, at der er meget, der skal købes ind, så er e-cigaretterne meget billigere end de almindelige tobakscigaretter. Dette særligt hvis man sørger for at købe e-cigaretter af ordentlig kvalitet.

Er du vant til at ryge en hel pakke tobakscigaretter om dagen, vil du med e-cigaretter kunne spare 1100 kroner om måneden. Dette ender i en besparelse på hele 13.332 kroner om året.

 

Banner Content