3 ting der er værd at opleve i Silkeborg

3 ting der er værd at opleve i Silkeborg

16. oktober 2022 0 Af Redaktion

Silkeborg er helt klart et besøg værd. Den smukke by, med sine omkring 50.000 indbyggere, ligger centralt i Jylland og har en perfekt kombination af natur og by. Der er flere forskellige grunde til, at du bør besøge Silkeborg – og om ikke andet ting du bør opleve, hvis du alligevel er i nærheden. Dette gælder både kæreste/veninde ture og for hele børnefamilien. Der er noget til alle.

De hyggelige spisesteder

Er du til hyggelige spisesteder, så er Silkeborg det rigtige sted. Der findes en cafe i Silkeborg, som kombinerer hyggelige omgivelser og et lækkert menukort. Den finder du på linket. Den hyggelige cafe ligger centralt i Silkeborg, så du kan derfor nemt finde derhen. Du kan både booke bord, bestille takeaway eller blot lægge et smut forbi og se om der er plads, når du er i Silkeborg. De tilbyder alt, du kan have brug for: Morgenmad, frokost, forfriskende drikke eller varme drikke til de kolde måneder og aftener. 

Spændende museums

Der findes flere forskellige museums i- og tæt på Silkeborg, som er værd et besøg. Her får du nogle ideer til museums, du kan kigge forbi, når du alligevel befinder dig i Silkeborg:

  • Papirmuseet: Den gamle papirfabrik, og hvor det gamle håndværk stadig demonstreres.
  • Silkeborg bunkermuseum: Dette museum er indrettet i en gammel, tysk bunker. Med dine egne øjne kan du se udstillinger af originale effekter brugt i krigen og få en masse, spændende viden.
  • Silkeborg Arbejdermuseum: Besøg dette museum og få et indblik i de gamle arbejderfamiliers liv.
  • Museum Jorn: Til dig, der kan lide kunst. Se de flotte malerier som Asger Jon lavede og donerede til Silkeborg.
  • Jysk automobilmuseum: Dette museum skiller sig lidt ud, og er til dig der elsker biler – og især gamle biler. Det ligger nogle kilometer udenfor Silkeborg, men nemt at komme til hvis du har bil.

Hav en god tur

Silkeborg er en lille perle, der ligger i Jylland, hvor du kan opleve mange spændende ting. Uanset om det bare er som enkeltperson, et par, et hold venner eller med familien, kan I bestemt finde noget, der passer lige til jer.