Sådan håndterer du de uforudsete udgifter

Sådan håndterer du de uforudsete udgifter

15. september 2018 0 Af Redaktion

Det kan være ekstremt ubelejligt at skulle til at betale en stor regning for noget helt uventet. Det kan for eksempel være regninger for mekanikeren, tandlægen eller andet. Når man står i en situation, hvor man ikke kan betale regningen, uden at man skal lave overtræk, kan det sommetider betale sig at have noget i baghånden, så man ikke bliver uvenner med sin bankrådgiver. Her kan det være smart at optage et kortsigtet lån, hvor man kan låne til de uventede regninger og betale det tilbage, når man får løn igen. Det kan være et rigtig smart værktøj at bruge, men det kan være svært at finde ud af, om man bør optage lånet i banken eller for eksempel på internettet.

Bank eller net?

Når man skal finde ud af, om man skal optage sit lån det ene eller det andet sted, er det vigtigt at få styr på, hvilke forskelle der er på lånene. Derfor har vi samlet nogle af de vigtigste forskelle, så du kan finde det lån, der passer bedst til dig.

En af de vigtigste forskelle er, at banken blander sig i, hvad du skal bruge pengene på, hvorimod en uafhængig låneudbyder ikke gør. Det betyder, at du får mere frihed, hvis du optager lånet et andet sted end din bank. Du skal dog være opmærksom på, at minilån hos en uafhængig udbyder er lidt dyrere end normale banklån, men til gengæld kan du jo så selv bestemme. Til gengæld er ventetiden for et minilån hos en privat udbyder også hurtigere at få i forhold til et banklån. Der skal lovmæssigt gå 48 timer, før man kan bekræfte, at man gerne vil låne pengene hos udbydere af minilån, hvor der hos banker kan gå længere tid.

Størrelse og tilbagebetaling

Oftest kan du selv vælge, hvor stort lånet skal være, og hvornår du vil betale pengene tilbage inden for en bestemt tidsperiode. Det betyder altså, at du selv kan vælge, hvor mange penge du vil have udbetalt, så det kan passe til regningens størrelse, men at du også selv vælger, hvornår du bedst kan betale lånet tilbage. Det kan for de flestes vedkommende eventuelt være, når man får udbetalt sin næste løn. Det anbefales på det kraftigste ikke at optage nye lån for at betale gamle lån, da man så kan komme i svære økonomiske vanskeligheder.