Tør hud bekæmpes bedst med hudcremer

Tør hud bekæmpes bedst med hudcremer

15. september 2018 0 Af Redaktion

Ofte om vinteren, når det begynder at blive køligt i luften, får mange tør hud, og det kan både være ganske generende, mens det samtidig også kan lede til smerter. Smerterne opstår oftest i forbindelse med, at huden på eksempelvis hænderne bliver så tør, at den begynder at sprække. Det er ikke altid, at det leder til smerter, men i langt de fleste tilfælde vil det være ganske generende og irriterende i hverdagen.

Hvad skyldtes tør hud og hvordan bekæmper cremerne det?

Når man får tør hud, skyldes det oftest, at lipiderne i de øverste hudlag er væk, hvormed der i huden vil være en øget vandfordampning, og dette vil selvsagt føre til, at huden kommer til at se mere tør ud, mens den også kommer til at føles meget tør. Har man tør hud, er der også større sandsynlighed for, at huden kommer til at reagere på uønskede stoffer samt bakterier, hvilket naturligvis altid bør undgås. Derfor er det meget vigtigt, at man hele tiden forsøger at styrke kroppens naturlige barrierer, således uønskede stoffer og bakterier ikke kan trænge ind i huden, uanset om den er fugtig eller tør. De cremer, der egner sig til at behandle tør hud, indeholder ofte aktive ingredienser, som egner sig godt til at binde vand til huden, mens de også i nogle tilfælde er i stand til at tilføje yderligere lipider til huden.

Find en passende creme til netop din hud

Det er dog stadig vigtigt, at man finder den helt rette creme med de rette ingredienser. Dette er især vigtigt at være opmærksom på, hvis man har sart hud, eller man ved, at der er nogle forskellige ingredienser, man ikke kan tåle eller er allergisk over for. Det kan eksempelvis være i form af parabener, parfume eller lignende, som vil være værd at undgå, såfremt man har sart hud. Sådanne ingredienser kan fremkalde allergiske reaktioner på personer med sart hud – find gode cremer her.