Algerne angriber!

Algerne angriber!

25. marts 2019 Slået fra Af Redaktion

Nej, tag det helt roligt. Selvom det kan se sådan ud, så sker der ikke noget. Bevares algerne er da ikke kønne at se på, men de gør ingen skade. Det er heldigvis relativt nemt at slippe af med alger.

Væk med sig

Som nævnt, så er alger ganske uskadelige. Du behøver hverken frygte for taget eller murværket. Holdbarheden forringes på ingen måde. Der er altså ingen grund til at ligge sig i fosterstilling, selvom du er en ansvarlig husejer. En ting der frarådes på det kraftigste, er at fjerne alger på taget. For det første så kan du skade taget ved at bevæge dig rundt på det. Det var jo algerne der skulle væk og ikke penge til en håndværkerregning. For det andet, så vil du kunne forøge vækstbetingelserne for alger i fremtiden. Trykket fra højtryksrenseren kan gøre overfladen mere ru, så algerne vil få endnu nemmere ved at sidde fast på taget.

 

Du skal ikke give op! Hvis du benytter de følgende råd, så kan du sagtens holde algerne nede.

 

Forebyggelse er bedre end bekæmpelse

Årligt vedligehold er den bedste start på at bekæmpe alger. Dine store buske og træer som kaster skygge på huset, skal beskæres. Skygge er nemlig guf for alger. De trives også i begyndende afskalning eller nedbrydelse. Hold murene og taget tørt, så har du indledningsvis forringet levevilkårene for algerne. Som sagt, så er fugt algers livret. Er dit eternittag angrebet, så der udfordringen lidt større.For det første skal taget undersøges for asbest. Dernæst skal du have fat i Arbejdstilsynet, som kan informere dig om du skal forholde dig.

What NOT to do!

Du kender sikkert nogen som har mange gode råd mod alger. Du skal ikke hovedløst kaste dig ud i at pøse kemi på algerne. Bruger du et ikke-godkendt middel mod algerne, så kan det udløse bødestraf. Iflg. Kemikalieloven så kan lovovertrædelser straffes med op til to års fængsel. Tænk dig om…