Derfor skal du vælge økologisk børnetøj

Derfor skal du vælge økologisk børnetøj

12. august 2019 0 Af Redaktion

Der er ingen tvivl om, at klimaet er presset som aldrig før. Klimaforandringerne begynder virkelig at sætte sine spor på kloden, efter at mennesket har brugt løs i mange år. Som forældre kan dette være ekstremt bekymrende. Hvordan bliver verden at vokse op i for barnet? Er der overhovedet en ordentlig klode til børnebørnene? Du kan som forældre gøre dit for ikke at belaste kloden yderligere. Det kan du bl.a. gøre ved at købe økologisk børnetøj. Læs mere om fordelene ved økologisk tøj til børn lige her.

Undgå at udsætte barnet for kemikalier

Økologisk tøj er ikke bare godt for klimaet – det er også godt for barnets sundhed. Tøj, der er konventionelt produceret, kan nemlig gemme på diverse kemikalier. Faktisk skal konventionelt produceret tøj vaskes hele ti gange, før at diverse kemikalier er skyllet ud af tøjet. Serendipity Organics har et bredt udvalg af økologisk børnetøj i alderen nul til seks år, hvor du altså får kvalitetstøj, der er fri for kemikalier.

Undgå forurening

Når tøj produceres, udledes en masse vand, affald, kemikalier og CO2. Jordens ressourcer bruges altså til fulde, samtidig med at jorden forurenes. Dog kan du som forælder og forbruger stille højere krav til tøjindustrien ved netop at handle økologisk og bæredygtigt. Her er produktionen langt mere klimavenlig, idet forureningen formindskes i høj grad. Dertil kan du overveje at købe en del af barnets tøj og legetøj brugt, idet genbrug går hånd i hånd med tankegangen om zero waste.