Få overblik over din økonomi med et samlelån

Få overblik over din økonomi med et samlelån

14. august 2018 0 Af Redaktion

Det kan være en stor fordel at samle dine lån i ét lån – det kaldes et samlelån. Herved sparer du penge på den månedlige ydelse, og du har derved flere penge til eget forbrug. Du skaber desuden et overblik over din økonomi, når du lavet et samlelån. Tilbagebetalingerne reduceres nemlig til én enkelt betaling, hvilket skaber mere økonomisk overskud og en fremtidlig fornuftig økonomi.

 

Spar flere penge

Kan jeg virkelig spare penge ved et samlelån? Ja, det kan du. Den samlede udgift til både gebyrer og renter vil falde, og dermed sparer du penge. Herved vil ÅOP (den årlige indkomst i procent) blive reduceret, og i sidste ende har du en stor besparelse og en egentlig fortjeneste til dig selv. Du vil især spare mange penge ved at samle dine små lån i ét stor lån. Det skyldes, at de små lån har en højere rente end større lån. Hvis man skærer det lidt ud i pap, kan man sige, at jo større lånet er, jo mindre bliver låneomkostningerne for lånet.

Hvis man eksempelvis ser på et kviklån og et forbrugslån. Mens kviklån oftest er små lån med en kort løbetid – dog med høje omkostninger – har et forbrugslån oftest højere lånebeløb samt længere betalingstid. Både kviklån og forbrugslån er dog usikrede lån, så du kan bruge pengene, som du har lyst til uden, at de fx skal have sikkerhed i dit hus eller din bil. Du kan blive klogere på kviklån og spare flere penge via dette link.

 

Andre fordele ved at optage et samlelån

Udover at spare penge får du også et samlet overblik over din økonomi med et samlelån. Du bliver fri for at skulle betale af på flere lån samt holde styr på mange forskellige rentesatser. Med et samlelån har du blot én rentesats og skal dermed kun holde styr på ét stort lån.

Sidst, men ikke mindst, bliver det nemmere for dig at beregne dit rådighedsbeløb og få et overblik over din fremtidige økonomi. Du får mere overskud i hverdagen. Ved at lægge et budget har du et overblik dine faste udgifter samt månedlige indkomst. Når du trækker det ene fra det andet, finder du hurtigt ud af, hvor mange penge du har til mad, tøj og andre fornøjelser. På nettet kan du finde budgetskemaer, som kan hjælpe dig med at komme godt fra start.