tirsdag, november 13, 2018

Den 25. maj, 2018 er dagen, hvor den længe ventede – for nogle frygtede – persondatalov træder i kraft. Har du ikke helt forstået, hvad det vil betyde for din virksomhed, eller har du svært ved at gennemskue det, så bør du læse med herunder.

De nye lov stiller høje krav

De nye regler omkring persondata stiller høje krav til europæiske virksomheder. Virksomheder skal have 100% styr på opbevaring og behandling af personlige informationer. Hvis virksomhederne bryder de nye regler på området, kan det få fatale konsekvenser. Konsekvenserne kan være:

  • Bøder
  • Erstatningsbetalinger
  • Dårlig medieomtale
  • Lavere medarbejder- og kundetilfredshed

Altså det kan være dyrt for virksomheden både i forhold til branding, arbejdsmiljø og økonomisk, hvilket må siges at være blandt de vigtigste områder i en virksomhed.

I medierne er der meget tale om vores personlige data på nettet, som forbrugerne ønsker at have beskyttet, så de kan færde trygt på internettet. Hvis virksomheden ikke har orden i dataene, er sandsynligheden for dårlig medieomtale enorm, da der er stort fokus på området. Og det vil skabe illoyalitet til nuværende og kommende kunder.

Der er fremtidsudsigter til, at der vil komme langt flere bøder, hvis virksomheder ikke har styr på persondata. Det siges, at bødeansvaret vil være op til 4% af en virksomheds samlede omsætning. Virksomheden risikerer også at miste vigtige data, hvis den bliver anmeldt for såkaldt databrud.

I kan aldrig komme for tidligt i gang

Hvis I synes, at datoen er oppe over, så kan I her få et råd til, hvor I skal starte. Se ind i nuværende persondatalov og sikre, at I overholder denne. Så er der et godt udgangspunkt. Ved at gennemgå det på den måde, kan I også bedre danne et overblik over, hvilke punkter I mangler i den nye lovgivning. Så start med at kigge den nuværende datalov igennem og sammenhold den med virksomheden. Dernæst tager i fat på den nye datalov.

Har I svært ved at overskue situationen i forhold til persondataloven, som står for døren, kan I også søge hjælp via dette link: https://tvc.dk/fokusomraader/eu-databeskyttelsesforordning/ .

Banner Content

0 Comments

Leave a Comment