En termografering kan belyse dit behov for energirenovering

En termografering kan belyse dit behov for energirenovering

30. januar 2018 0 Af Redaktion

Er du i tvivl om, hvorvidt det kan betale sig, at energirenovere (nærmere betegnet; isolere eller efterisolere) din bolig, så er det oplagt, at du starter med en termografering. Det kan belyse dit behov for dette. Det er ikke altid, at det kan betale sig at skulle investere i. Ikke desto mindre, så er det en god idé, at du bestiller en termografering af din bolig.

 

Når du termograferer din bolig, så får du en varmeteknisk kortlægning af overfladetemperaturen på bygningsflader og konstruktioner. Derved bliver det også muligt for dig at se diverse utætheder i klimaskærmen. Det inkluderer både utætheder, kuldebroer og dermed varmespild. Derfor kan du også vurdere, om der er mulighed for efterisolering.

 

Termograferingen kan udføres indvendigt og udvendigt

Du kan få udført en termografering både udvendigt og indvendigt. Indvendigt undersøges både ydervægge, lofter, vinduespartier samt samlinger ved loft og vægge. En udvendig termografering undersøger derimod tagflader, kviste og gavltrekanter såvel som ydermuren – gælder specielt partier omkring vinduer, etageadskillelse og fundamenter.

 

I de fleste tilfælde kan det bedst betale sig at få lavet både en udvendig og indvendig termografering i samme ombæring. På denne måde er du garanteret, at du får det fulde udbytte af termograferingen. Hvis du får termograferet samtlige aspekter af din bolig, så har du de bedste forudsætninger for at vurdere dit isoleringsbehov.

 

Være sikker på, at du ikke spilder dine penge

Når du skal energirenovere din bolig, så vil du – med garanti – gerne være sikker på, at du ikke spilder dine penge. Er det tilfældet, så er det en god idé, at du starter med at lave en termografering. På dén måde kan du nemlig være sikker på, at du ved, hvor du skal investere dine penge i forhold til isolering, som er en effektiv energirenovering.