Gør indtryk på dine kunder med den rigtige kontorindretning

Gør indtryk på dine kunder med den rigtige kontorindretning

24. oktober 2018 0 Af Redaktion

Det er ikke alle, der tænker over det, men faktisk gør indretningen på dit kontor en stor forskel for dine kunder. Ikke nødvendigvist bevidst, men i hvert fald underbevidst. Dit kontor afspejler nemlig dig som person og din arbejdsplads som virksomhed. Et kontor, der er lyst, åbent og klassisk viser nemlig, at der er styr på det.

 

Den rette belysning

Noget af det vigtigste er, at dit kontor er lyst. Ikke nok med, at det gør et godt indtryk på dine kunder, fordi det altid er mere overskueligt, at der er lyst og åbent, så gør det også dit arbejde nemmere. Hvis dit kontor er lyst ordentligt op, kan det faktisk forebygge skader på medarbejderne. Med det rette lys, skal man nemlig ikke anstrenge sig lige så meget, som hvis der er mørkt og indelukket.

Den bedste form for lys er klart det naturlige lys, som kommer af store og mange vinduer, der samtidig gør kontoret meget mere åbent og rart at være i. Dog er det ikke alle kontorer, hvor det er muligt at have disse store vinduer, så her er det ekstra vigtigt at have en stor mængde lamper, som lyser rummet godt op. Jo lysere, jo større virker det.

 

Ryd op

Sørg for at der er struktur over indretningen. Det ser ikke overskueligt ud, hvis der ligger papir og flyder rundt over det hele, og dette giver et billede af, at der heller ikke er struktur over virksomheden. Gør noget ud af at holde orden, så der altid er rent og nydeligt, når der kommer kunder på besøg. Dette er derudover også med til at forebygge stress, hovedpine og andre problemer hos dine medarbejdere, og det bliver generelt et bedre arbejdsmiljø, når der er ryddet op, for så kommer der mere overskud til at fokusere på arbejdet i stedet for at skulle fokusere på rodet omkring én.

 

Udskift møblerne

Ud over at det ser pænt ud med nye møbler, kan de forkerte møbler også være rigtig dårlige for medarbejderne. Kroppen er ikke lavet til at skulle sidde ned hele dagen, selvom det er sådan, de fleste kontorarbejdere arbejder. Derfor kan du med fordel investere i hæve/sænke-borde eller behagelige stole, så det bliver nemmere og rarere for dine medarbejdere at arbejde i længere tid og meget mere effektivt. Dette viser også dine kunder, at du går op i dine medarbejderes velvære, og derfor er du allerede fra start rigtig godt stillet i din kundes øjne.

 

Gør noget ud af indretningen

Et kontor behøver slet ikke at være kedeligt, gråt og trist at være i – tværtimod! Brug forskellige farver, invester i planter eller andet pynt til væggen. Det kan gøre en stor forskel, at indretningen skiller sig lidt ud fra andre kontorer, som kunderne besøger, for på den måde husker de jer for at være noget helt specielt. Derudover skaber det en god stemning, at der er hyggeligt at være på kontoret, hvilket smitter af på medarbejderne, og dette kan helt klart også mærkes af kunderne. Lån penge til at investere i indretningen på Monni.dk.

 

Inspirer

Det kan være en god idé at have forskellige plakater, opslagstavler eller andet hængende, som kan være med til at inspirere både kunder såvel som medarbejdere. Opslagstavler er virkelig et plus i indretningen, da der her kan hænge ris og ros fra andre kunder, som er med til at motivere medarbejderne, og som også skabet et billede af virksomheden, og derudover kan opslagstavlerne også bruges til at hænge fremtidige planer og mål op, som viser, at virksomheden har en vision og er ambitiøs. Altså en virksomhed, som kunderne får et positivt billede af og gerne vil arbejde med.

Plakaterne kan også være med til at inspirere og motivere både kunder og medarbejdere, da de skaber et roligt arbejdsmiljø, der er rart at være i.