IT-guide for nybegyndere

IT-guide for nybegyndere

21. juli 2018 0 Af Redaktion

Sidder du også som ét stort spørgsmålstegn, når der bliver snakket om IT og computerservere? Ønsker du at blive klogere på, hvad en server er, og hvad den bruges til? Det kan virke lidt nørdet at læse om, men snart bliver du klogere og får en bredere viden om IT og computere servere. Det kan være en fordel i mange situationer at vide det generelle om en server. Så læs guiden for nybegyndere indenfor IT og servere herunder, hvor den mystiske computerserver bliver let beskrevet.

 

Kort og godt

Nu er du startet på læsningen, så fortsæt endelig. En server er faktisk ret så smart. Serveren fungerer nemlig som en computer, der deler dine ressourcer. Den deler filer og periferiudstyr med andre computere, som vi også kalder klienter. Alle disse filer bliver delt på ét stort datanet. Men en computer kan ikke kun én ting ad gangen. Faktisk kan én computer være både klient og server på samme tid, hvilket giver brugeren større fleksibilitet.

 

Kend forskellen

Hvad er forskellen mellem en PC og en server? Personal Computer er forkortelsen for PC, hvilket vi kender som betegnelsen for den stationære computer. En computer, der er vært for en server omtales normalt som en server computer eller en almindelig server. En server findes i en bred vifte af konfigurationer og forskellige former for anvendelse. Eksempelvis er der http-servere, DNS-servere, mailservere, spilservere mm. Sammenlignet med en PC kan en server kører i længere perioder af gangen og man undgår dermed, at der sker et brud på service til kunder verden over.

 

For at genopfriske det væsentligste pointer, læs med her:

  • En PC er en samling af hardware
  • En server kan enten være en software eller en hardware
  • Computeren kan være vært for flere servere på samme tid, men der er begrænsning på antal brugere
  • Virksomheder udnytter i højere grad servere med hardware, som kan klare større kapacitet, hvilket ikke eksisterer i en PC

 

Hvis du ønsker mere viden om computere og forskellige former for servere hertil, kan du blive endnu klogere ved at følge dette link.