Sådan får du et velplejet skæg

Sådan får du et velplejet skæg

27. juli 2018 0 Af Redaktion

Det kræver mere, end man tror at have et velplejet skæg. Det skal plejes, og dette glemmer mange mænd ofte, og opgiver derfor kampen med skægget. Man barberer det væk, så de blege og nøgne kinder igen titter frem. For at undgå det, er det første, man bør erkende, at skægget opfører sig ligesom håret på hovedet. Det vil sige, at det kræver at blive studset engang i mellem, og måske også en tur til en professionel, hvis det skal have en ordentligt omgang. Det skal, ligesom håret, også have pleje, for ellers fungerer det ikke. Længden kan naturligvis kontrolleres med en skægtrimmer, og disse findes der et utal af. Ønsker man at læse mere om mulighederne for skægtrimmere, så klik her.

 

Skæg og ansigtsform skal gå hånd i hånd

Alle mænd har forskellige ansigtsformer, og ingen ligner hinanden. Derfor er det vigtigt, at skægget fremhæver de bedste sider af ansigtet, når det er muligt. Det betyder, at hvis man erkender, at man har den berømte dobbelthage, er det en fordel af klippe skægget helt tæt ved adamsæblet, og derfra følge hele skæggets kant op til ørene i begge sider. Har man ikke dobbelthage, kan man trimme sit skæg op under hagen. Det skæg der er på hagentippen, bør være det længste punkt på hele skægget, og dermed lader man huden under hagen, være fri for skæg.

 

Det næste, man bør fokusere på, er overskægget. Her er der ikke så mange krav, men handler mest om individuelle præferencer. Her handler det mest om fremhævning og nedtoning. Dog er der én uskreven regel – alle mænd bør trimme overskægget ved næsen, så der ikke stikker lodrette hår ud under næsten og ud over overlæben. Det vil se uhygiejnisk og ikke særlig velplejet ud.

 

Ting man bør huske

Når man skal pleje sit skæg, er en skægtrimmer først og fremmest vigtig at have på plads. Derudover bør man også vaske sit skæg grundigt, så det har en frisk duft. Det handler om at finde ud af, hvilket skæg der passer til sig selv, og derefter gøre plejningen til en vane.