3 tips til at passe godt på elscooteren

3 tips til at passe godt på elscooteren

5. august 2018 0 Af Redaktion

Elscooteren er ikke et sjældent syn på Danmarks veje – ældre såvel som folk med fysiske udfordringer triller nemt og hurtigt afsted på det lille køretøj. Elscooteren gør altså meget godt, men hvis du som ejer af elscooteren vil blive ved med at nyde godt af den, er det imidlertid vigtigt, at du tager dig godt af den. Hvordan du bedst gør dette, kan du blive klogere på her.

Råd til vedligeholdelse af elscootere

  • Beskyt mod vind og vejr. Når elscooteren ikke er i brug, er det først og fremmest vigtigt, at den bliver opbevaret et tørt og afskærmet sted. Har du ikke mulighed for at opbevare din elscooter i en garage eller på anden måde under tag, kan du investere i et overtræk, som du kan dække elscooteren med. På den måde holdes den tør uanset vejret, og der slides dermed mindre på.
  • Vedligehold batteriet. Batteriet er elscooterens hjerte, og derfor er det utrolig vigtigt, at du passer godt på Når du skal købe en elscooter, er det vigtigt at investere i en elscooter med holdbart batteri. Dog kan du selv gøre meget for at holde batteriets levetid – dette gør du blandt andet ved at sørge for at lade batteriet fuldt op hver dag – batteriet kan ikke overoplades, eftersom opladeren selv slår fra, når batteriet er fuldt opladet. Når du er ude at køre, er det bedst for batteriet, hvis du holder en jævn fart, da dette dræner batteriet mindre end ellers. Vær også opmærksom på, at batteriet holder bedre, hvis du ikke dræner det mere end 80 %, når du er ude at køre – du kan sagtens dræne det mere engang imellem, men lad det ikke blive en vane.
  • Tjek efter om alt er, som det skal væ Det er uundgåeligt, at elscooteren slides med tiden, og derfor er et vigtigt, at du engang imellem tjekker, om det hele fungerer optimalt. Kontrollér om der er godt tryk i dækkene og om dækmønstret stadig er tydeligt, så de ikke slides unødigt eller pludselig punkterer, mens du er ude at køre.