Sådan får du mere råderum i økonomien

Sådan får du mere råderum i økonomien

5. september 2018 0 Af Redaktion

Har du svært ved at få pengene til at slå til? Så læs med her. Med ret få og simple metoder kan du skabe mere luft i økonomien. Ofte kan man nemlig spare rigtig mange penge årligt ved blot at ændre sin bevidsthed og sine vaner. De ekstra penge giver frihed og nye muligheder.

Gennemgå alle poster en gang årligt

Det er en god ide at gennemgå alle faste udgifter i budgettet. Her gælder det om at være kritisk og skære alle unødige poster væk. Hvis du er medlem af fitnesscenteret, så kan du begynde at løbe i naturen, hvilket er gratis. Benyt også lejligheden til at ringe rundt til forsikringer og telefonselskaber og forsøg at presse prisen ned. Konkurrencen er meget hård på markedet, så firmaerne vil ofte gå langt for at beholde kunderne.

Lån penge med lav rente og gode vilkår

De fleste danskere har et eller flere forbrugslån. Økonomisk set er det meget favorabelt at betale disse lån af til så lave renter som muligt. Når du har behov for at optage lån, er der derfor en god ide at gå efter et lån med lav rente. Et godt alternativ kunne være en kassekredit. Så skal du blot have til den månedlige rente hver måned.

Lav en madplan

Spontane og jævnlige ture til supermarkedet kan få madposten til at løbe løbsk. En madplan er en meget effektiv måde at spare penge på. Madplanen tvinger en til at planlægge ud i fremtiden og handle stort ind på én gang. Med en god madplan behøver man kun at handle en gang om ugen. Hvis man samtidig dropper impulskøbene til frokost og kaffen om morgenen, kan det på årsbasis frigøre et stort beløb.

Tjek din netbank

I dag har vi alle meget nem adgang til vores netbank via en app. Det kan vi lige så godt udnytte. Hvis du jævnligt tjekker din netbank og har styr på saldoen, er der mindre sandsynlighed for, at du bare lukker øjnene og kører dankortet igennem. Du kan også bruge funktioner i netbanken til at dele dit forbrug op. Måske opdager du, at cafebesøg fylder enormt meget i din økonomi. Der findes også apps, der er udviklet til at hjælpe folk med at spare op.