Få styr på den nye persondatalov

Få styr på den nye persondatalov

2. september 2018 0 Af Redaktion

Som privatperson har du sikkert hørt om den nye persondataforordning, men for mange er det svært at finde rundt i, hvad denne nye lov går ud på. For dig som privatperson er loven lavet for at beskytte dig ekstra godt. Virksomheder må ikke længere lagre dine data på samme måde, som loven tillod før i tiden. Det får derfor ikke den store betydning for din hverdag, men loven forsager ændringer og tiltag i mange virksomheder. Flere virksomheder har været nødsaget til at få ekstern hjælp, for at få viden og redskaber til at kunne håndtere persondata korrekt.

Ændringer i mange virksomheder

Den nye lov om persondata har forsaget, at mange virksomheder har måttet foretage ændringer omkring håndteringen af persondata. Dette gælder både håndteringen af data om medarbejdere og om kundedata. Data om personer må ikke længere ligge frit tilgængeligt, og der skal være restriktioner for, hvem der har adgang til disse data. Derfor har mange virksomheder været nødsaget til at foretage væsentlige ændringer i deres håndtering af personlige oplysninger. Dette har for mange virksomheder været kostbart men alligevel nødvendigt, da overtrædelse af denne nye lov kan medføre store bøder. Den nye lov har dermed været dyr for mange virksomheder, da de har skulle foretage ændringer for at øge beskyttelsen af persondata.

Hvad betyder den nye persondataforordning for dig

Som privatperson har den nye persondataforordning ikke den store indflydelse på din hverdag. Du har måske oplevet, at du ved et onlinekøb har skullet indtaste dine personlige oplysninger, selvom du normalt ikke plejer at gøre dette. Dette skyldes at virksomheden du handler med, ikke må anvende de data, som de ikke har indsamlet korrekt efter den nye lov. Reglerne i persondataforordningen kan være svære at gennemskue, men der findes flere muligheder for at blive klogere på de nye regler. Ønsker du at vide mere om persondataforordningen, så kan du læse mere her.