Skønhedsguide: Forbered dig på sommerens sol og varme

Skønhedsguide: Forbered dig på sommerens sol og varme

18. januar 2018 0 Af Redaktion

Med de mange mørke vintermåneder, kolde temperaturer og skiftende vejr kan det være med til at sætte en stopper for vores indre skønhedsguru, og vi får måske mindre lyst til at pleje vores krop og hår. Når foråret titter frem, og vi endelig smider de tunge klude til fordel for de lette sommerkjoler, står vi med tør hud, vinterblege ben, slidte lokker og render under øjnene. Alt sammen på grund af underskud, mangel på vitaminer og mineraler, for ikke at nævne mangel på solens stråler, der i den grad har positiv virkning på vores krop og humør.

Kost
Vinterens mørke kan tit være årsag til, at vi hygger mere inden døre med snacks og godter, sidder fastklemt i lænestolen med en god bog eller film. Inden vi får set os om, har de ekstra kilo sat sig på sidebenene, og når vi ønsker at hoppe i de lette sommerklude, opdager vi, at vi nok skulle have tænkt på kosten lidt før.

Derfor, husk at drikke en masse væske, og helst vand, så du ikke dehydrerer, og din hud samtidig kan få tilført en masse fugt. Tænk også over kosten og tænk evt. i sæson, når du laver mad. Mange går på kur efter juleperioden, men prøv i stedet at omlæg din kost således, at du spiser sundt og varieret alle ugens dage, og fredag og lørdag hygger du med snacks, alkohol og de mere usunde sager.

Selvforkælelse
Giv din hud så meget fugt som muligt, så den ser sund og frisk ud, når du skal i kjoler og shorts. Skrub din krop i badet med en hamp handske, og smør dig derefter ind i en god fugtig lotion.
Giv også dit hår en god nærende kur, så den er forberedt på de varme temperaturer og solens skadelige stråler. Plej også ansigtet med en god ansigtsmaske.

Put en pæn neglelak på tær og fingre, og overvej om du ønsker at bruge penge på voksbehandlinger, så du ikke skal døje med at bruge lang tid i badet på at barbere ben og arme hele sommeren over.

Sundhed
Forbered din krop til sommerens sol og UV-stråler. Har du svært ved at tage i mod farve på kroppen, kan du nogle måneder før sommer begynde at tage beta-caroten, så din krop langsomt får genoprettet en gylden hudfarve og samtidig beskytter mod solen.
Spis også vitaminpiller og D-vitamin, så din krop er så godt som muligt forberedt på sæsonskift.