3 praktiske råd i forbindelse med renoveringsprojektet i boligen

3 praktiske råd i forbindelse med renoveringsprojektet i boligen

5. januar 2018 0 Af Redaktion

Du står måske lige nu over for et større renoveringsprojekt i boligen, eller måske med drømmen om at bygge til i huset. Det kræver fokus og tilrettelæggelse, når man skal i gang med en ombygning eller renovering. Nedenfor kan du få 3 gode og praktiske råd til, hvordan du kommer godt fra start og sikkert i mål uden forsinkelser og komplikationer.

Byggetilladelse – hav styr på formaliteterne i god tid

Kommunen kan i nogle sammenhænge have noget at sige, når du skal i gang med en ombygning eller renovering. Det kan kræve en vis tilladelse at bygge til eller ændre, og det afhænger for det meste af boligprojektets omfang. Der kræves i de fleste sammenhænge tre forskellige ting af dig, og de fleste kommuner deler disse boligprojekter op i 3 former:

 1. Ingen krav for tilladelse:
  Der kræves ikke yderligere tilladelse for renoveringsprojekter, der foregår inden for husets 4 vægge. Her kan der være tale om et nyt køkken eller nyetablering af et badeværelse.
  Obs: Bor du dog i lejlighed, skal du oplyse din kommune om størrelsen på byggeprojektet.
 2. Anmeld til kommunen:
  De mindre ombygningsprojekter, herunder også renoveringsopgaver, som forholder sig inden for de eksisterende vægge i din bolig, skal anmeldes til din kommune. Her kan der være tale om projekter som opføring af ny garage eller et udhus.
 3. Krav for tilladelse:
  Projekter, som tilbygninger eller udvidelse af dit hus, der netop udvider dit beboede areal, skal godkendes med en byggetilladelse.
  Bor du i lejlighed, og ønsker du at opsætte en altan, skal du også søge om en byggetilladelse.

Læs mere om reglerne for din kommune inde på deres hjemmeside.

Besparelse ved at huske på miljøet

Når du skal renovere, kan det være en rigtig god idé at tænke miljøvenligt ind i byggeprocessen. Få lavet en grundig miljørenovering og spar samtidig penge i det lange løb. Så undgår du at skulle smide unødvendig mange penge væk efter opvarmning eller forbedring af dit indeklima.

Glem ikke garantien

De fleste får en hjælpende hånd af håndværkere i de større byggeprojekter, og du bør derfor huske at tjekke op på den garanti, som de meget gerne skulle være dækket af. Skulle der ske nogle uventede komplikationer i forbindelse med renoveringen, er du altid dækket heraf.