Alt du skal vide om bomuldsgarn

Alt du skal vide om bomuldsgarn

30. december 2018 0 Af Redaktion

Bomuld bliver brugt utrolig meget som garn. Bomuldsgarnet er et blødt garn i naturligt materiale, der ikke kradser. Derfor er bomuldsgarnet særlig populært at anvende til både tøj, bamser, puder og tæpper. Herunder finder du alt, der er vigtigst at vide omkring bomuldsgarn. Køb dit garn hos Rito.dk.

 

Garn til strikketøjet

En af de største fordele ved bomuldsgarn er, at det er et meget alsidigt garn, der kan bruges i næsten alle former for strik. Bomuld varmer dog ikke på samme måde som eksempelvis uld, så skal du strikke tøj, er bomuld bedst til forårs- og sommertøj. Ønsker du at bruge bomuld til noget varmere tøj, kan du vælge et blandingsgarn med eksempelvis bomuld og uld.

 

Bomuldsgarn er også meget anvendeligt, hvis man skal strikke eller hækle klude og håndklæder. Dette da bomuldsgarn generelt suger vand godt til sig og uden problemer kan vaskes i vaskemaskinen. Mange strikker også tæpper af bomuld. Her skal man dog være opmærksom på, at bomuld bliver meget tungt, hvilket tæppet derfor også vil blive.

 

Bomuldsgarn fås i mange forskellige kvaliteter og derfor også forskellige prisklasser. Der findes helt almindeligt bomuld, tykt bomuld, egyptisk bomuld, økologisk bomuld, bomuldsgarn blandet med andet materiale og meget andet. Men bomuld er generelt en rimelig billig garntype.

 

Pas godt på dit bomuld

Bomuldsgarn er et af de få garntyper, der uden problemer kan tåle at blive vasket i maskinen. Faktisk tåler bomuld maskinvask på op til 60 grader. Derfor er det også utrolig nemt at vedligeholde tøj, klude, tæpper m.v. af bomuld. Bomuld kan også godt holde til at komme i tørretumbleren. Men som med alt andet kan dit bomuld her risikere at krympe eller miste formen. Så hvis du har mulighed for det, så hæng dit færdigstrik af bomuld til tørre i stedet for at tørre det i maskinen.