Boligfornyelse: Hjælp til at komme i gang

Boligfornyelse: Hjælp til at komme i gang

1. januar 2018 0 Af Redaktion

Fornyelse i hjemmet er et vidt begreb, og det kan strække sig fra de mindre fornyelser i form af en ny stol, en malet væg til de større projekter som nyt køkken, udskiftning af tag eller lignende. Det er klart, at de mindre boligprojekter er mere overskuelige at gå til frem for de store af slagsen, men ikke desto mindre kan det godt være med til at miste overblikket, hvis man ikke har en plan og overvejede ønsker fra start.

Kom godt fra start

Planlægning er vejen frem, hvis du vil sikre dig at komme så økonomisk og mest sikkert i mål som muligt. Man kan hurtigt få brændt mange penge af, hvis man ikke har sat sig ned fra start og undersøgt de mange muligheder for pristilbud, mængder af materialer osv.

Læg derfor en plan over, hvad der skal renoveres, fornyes eller udskiftes. Jo flere detaljer du får noteret ned, jo bedre. Skriv ned hvad der skal bruges af penge, hvad der skal laves i hvilken rækkefølge, hvilke fagfolk man skal i dialog med, vigtige kontaktoplysninger osv.

En handlingsplan over processen kan også være en god idé til de større boligprojekter.

Er der tale om små fornyelser i hjemmets rum, kan det være en god idé at kigge efter inspiration i boligblade, på nettet eller boligblogs.

Find din personlige stil

På samme måde som tiderne skifter, kan vores stil og smag inden for indretning også skifte. Det vi syntes om for 5 år siden, er ikke nødvendigvis det samme, vi synes om den dag i dag, og derfor kan vi have et behov for fornyelse.

Find derfor ud af, hvilken stil du er bevæget dig over i og mærk samtidig efter, om det er noget, du vil synes godt om i flere år, og ikke kun et halvt år. Tidens tendenser er ikke altid tidløse, så lyt til dig selv og find ud af, om det er noget, du ønsker at bruge flere penge på og vil blive glad for at se på hver dag.