Vælg de bedste døre til dit byggeprojekt

Vælg de bedste døre til dit byggeprojekt

23. februar 2019 0 Af Redaktion

Står du til at skulle bygge nyt hus? Eller trænger din nuværende bolig til en ordentlig renovering? Måske trænger hjemmet blot til et nyt og mere tidssvarende udtryk? Så er det oplagt at gå på udkig efter indvendige døre, som passer lige netop til dit nye projekt.

Hvad skal man være opmærksom på?

Når man skal vælge, hvilke døre der passer bedst til ens behov, kan det måske virke lidt uoverskueligt. For der er faktisk ret meget, man skal tage stilling til. Det er vigtigt at gøre sig tanker om, hvor døren skal placeres, så man sikrer sig, at alle lovmæssige krav overholdes. Således er der fx helt specifikke krav til, hvor der skal være branddøre i en bolig. Denne information kan du finde på internettet, og du kan også med fordel kontakte din nærmeste byggesagkyndige, som kan guide og vejlede dig.

Det kan også være en meget god idé at tænke over, hvad de forskellige rum skal bruges til og ud fra det vælge dørtype. På denne måde kan det være fint at vælge en mere lydisolerende dør, hvis man i husstanden har en musikglad teenager.

Koster det ikke en bondegård at investere i nye døre?

Det behøver det bestemt ikke at gøre, for der er et hav af forskellige muligheder på markedet. Prisen kan bl.a. variere i forhold til hvilke materialer, du gerne vil have, døren skal være lavet i, og så skal man endelig ikke glemme, at der også er fine alternativer på genbrugsmarkedet. Når du har gjort dig disse overvejelser, så er der næsten kun tilbage at finde ud af, hvilken stil du ønsker. Om du er til fyldingsdøre, franske døre eller noget helt tredje er ene og alene op til dig.